Társasági hölgyek a budai várban: kortalan szépségek találkozása

Hazatértek Dobor Dorina ruhái: legújabb kollekciójának fotózásához a budai vár szolgáltatta a helyszínt. Minden szeglete magától értetődő háttérként működött – legyen szó lépcsőfordulóról, a Főőrség klasszikus teraszáról, vagy épp a Királyi Lovarda impozáns épületéről. Utóbbinak nemcsak a szépség és a kifogástalan stílus állt jól, de a humor is: a lányok komoly arccal előadott, szándékoltan csetlő-botló koreográfiáját derűsen szemlélték az óriási ólomüveges ablakok.

Fotó: Draskovics Ádám

A közös nevező a vár lebilincselő épületei és Dobor Dorina kreációi esetében a kortalan elegancia volt. Amit nem koptatnak el a változó trendek, ami visszaköszön az édesanyák és a nagymamák hagyományaiból, és ami garantálja, hogy egy ruha igazi értéket jelentsen, hosszú éveken át.

Az igazsághoz azért valószínűleg hozzátartozik, hogy anyáink, nagymamáink korában a modellek nem egyensúlyoztak a semmi felett lebegő korláton artistákat megszégyenítő ügyességgel, tűsarkúban – dehát a vakmerőség és egy jó fotós együtt csodákra képes.

Fotó: Draskovics Ádám

És ez csak a külső “show” volt, a divatbemutatónak a Királyi Lovarda adott otthont, az F1 Grand Prix Gálavacsora keretében – emlékeztetőül: vasárnap rajtolt a magyar nagydíj. (Az est “házigazdája” a Humda Magyar Mobilitás-fejlesztési Zrt. volt, a magyar autó- és motorsport legfajsúlyosabb szereplője, a versenyektől, a pályaépítésen át a közlekedésbiztonsági kampányokig számos területet menedzsel.)

A sport és a gazdasági élet szereplőit felvonultató közönség reakciói azt tükrözték, kimondottan szeretik Dobor Dorina ruháit – és az extravagánsabb darabokra is nyitottak. A legegyedibb kreáció egy fekete ruha volt, melyet nyaktól mellkasig nagy szemű gyöngyfüzérek borítottak – egyfajta szemkápráztató, sikkes páncélingként.

„Hadd hangsúlyozzam, ez a ruha nemcsak a kifutón él, minden merészsége ellenére komfortosan viselhető estélyeken, vagy éppen az operában”, kommentálta a látványt a tervező, akinek egyik védjegye a kompromisszumok nélküli kényelem.


Fotó: Draskovics Ádám

Ám az említett gyöngyfüzéres ruha sem lépett ki Dobor Dorina stílusrétegéből, letisztult eleganciája megkérdőjelezhetetlen volt. Persze a kifogástalan stílus a tervező esetében egyben izgalmas is – erről a csipetnyi francia sikk és olasz életérzés gondoskodik. Ami tökéletesen érvényesült, amikor a modellek egy sanzon és egy mediterrán sláger hangjaira sétáltak végig a kifutón a modellek.

Szépségük, karakterük nemcsak az elegáns, olykor lenyűgöző színű kreációk emelték ki – hanem a darabokkal harmonizáló kiegészítők is. Például a ruhákhoz egyedileg tervezett (és anyagukból varrt) kalapok vonulása egyértelművé tette, mit jelent társasági hölgynek lenni. A csipkés kendők pedig felerősítették, újraértelmezték a sokatmondó, csábos pillantásokat.